dejtingsida för jehovas vittnen Muslimsk kvinna vägrade ta i hand vid anställningsintervju – nu måste företaget betala: ”Jag tror att det är ett jättestort steg”

Kvinna i slöja. Foto: Flickr/Daniele Febei
  • dejting för unga singlar jämförelse dejtingsajter Onsdag 15 Aug 2018 dejtingsajter för 16 åringar nischad nätdejting exempel 2018-08-15
andlig dejtingsajt dejtingsajt happypancake review 1442

dejta via facebook nere nätdejting böcker webbkryss SVERIGE Ett företag avbröt rekryteringen när den muslimska kvinnan vägrade skaka hand med en man vid anställningsintervjun. Nu har Arbetsdomstolen kommit fram till att kvinnan diskriminerades och företaget döms att betala ersättning, något som dejtingsida för studenter regler var först med att berätta.

utländska dejtingsidor dejtingsajter ingen svarar svd Läs även: nätdejting badoo

dejtingsajt sport fotboll Den muslimska kvinnan hade sökt jobb som tolk på ett tolkföretag och kallats på intervju. När hon kom dit vägrade hon ta den manlige chefen i hand. I stället lade hon handen över bröstet.

7 himlen dejting jämtland Som förklaring till sin vägran säger kvinnan att hon ber fem gånger om dagen, bär huvudduk och följer ett antal andra religiösa regler. Hon säger att skaka hand med en man vore för henne en synd, uppger dejta långsamt musik.

date match monaco psg dejta via wordfeud cheat Läs även: jonathan jensen nätdejting flashback

dejta hur länge jobba Diskrimineringsombudsmannen, DO, beslöt att driva den muslimska kvinnans ärende mot Semantix och krävde 80 000 kronor i diskrimineringsersättning.

dejtingsajter i usa Företaget har en policy om att de anställda ska skaka hand med varandra. Man har en sådan policy bland annat för att undvika särbehandling och diskriminering, uppger företaget.

dejtingsajt för rika personer jönköping Men de argumenten köper inte DO.

dejt ställen stockholm Enligt DO så har kvinnan utsatts för indirekt diskriminering genom att företagets krav på att anställda ska skaka hand med varandra diskriminerar den grupp av muslimer som kvinnan tillhör. Även om företagets policy har goda föresatser så tycker DO inte att det är proportionerligt.

smeknamn dejtingsidor En oenig Arbetsdomstol går på DO:s linje och dömer företaget att betala 40 000 kronor i diskrimineringsersättning.

dejtingsidor norrland yta –  Jag tror att det är ett jättestort steg mot rättvisa för jättemånga kvinnor som har samma muslimska tro som jag. Det känns superbra, säger den muslimska kvinnan.

thai dejting sverige ab – För första gången har vi en dom som enbart handlar om handskakning, och som säger att man inte kan kräva av anställda att de ska hälsa på ett visst sätt, säger Clas Lundstedt, pressansvarig på DO till dejta 18 åring död.

Tycker du att företag ska tvingas anställa folk som vägrar skaka hand?
dejting i usa jobs 4186 röster (nätdejting missbruk orsaker)
dejta någon på jobbet dikt

stämmer dejtingsajt badoo Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

kändisar nätdejting flashback Mer från Nyheter Idag