prata i telefon innan första dejten Muslimsk kvinna vägrade ta i hand vid anställningsintervju – nu måste företaget betala: ”Jag tror att det är ett jättestort steg”

Kvinna i slöja. Foto: Flickr/Daniele Febei
  • dejtingsida för jehovas vittnen dejting för unga singlar Onsdag 15 Aug 2018 jämförelse dejtingsajter dejtingsajter för 16 åringar 2018-08-15
nätdejta 18 år jobb andlig dejtingsajt 1442

nätdejting böcker webbkryss dejtingsida för studenter regler SVERIGE Ett företag avbröt rekryteringen när den muslimska kvinnan vägrade skaka hand med en man vid anställningsintervjun. Nu har Arbetsdomstolen kommit fram till att kvinnan diskriminerades och företaget döms att betala ersättning, något som dejtingsajt happypancake review var först med att berätta.

dejtingsajter ingen svarar svd nätdejting badoo Läs även: dejta via facebook nere

utländska dejtingsidor Den muslimska kvinnan hade sökt jobb som tolk på ett tolkföretag och kallats på intervju. När hon kom dit vägrade hon ta den manlige chefen i hand. I stället lade hon handen över bröstet.

dejta långsamt musik Som förklaring till sin vägran säger kvinnan att hon ber fem gånger om dagen, bär huvudduk och följer ett antal andra religiösa regler. Hon säger att skaka hand med en man vore för henne en synd, uppger dejtingsajt sport fotboll.

dejta via wordfeud cheat jonathan jensen nätdejting flashback Läs även: 7 himlen dejting jämtland

date match monaco psg Diskrimineringsombudsmannen, DO, beslöt att driva den muslimska kvinnans ärende mot Semantix och krävde 80 000 kronor i diskrimineringsersättning.

dejta hur länge jobba Företaget har en policy om att de anställda ska skaka hand med varandra. Man har en sådan policy bland annat för att undvika särbehandling och diskriminering, uppger företaget.

dejtingsajter i usa Men de argumenten köper inte DO.

dejtingsajt för rika personer jönköping Enligt DO så har kvinnan utsatts för indirekt diskriminering genom att företagets krav på att anställda ska skaka hand med varandra diskriminerar den grupp av muslimer som kvinnan tillhör. Även om företagets policy har goda föresatser så tycker DO inte att det är proportionerligt.

dejt ställen stockholm En oenig Arbetsdomstol går på DO:s linje och dömer företaget att betala 40 000 kronor i diskrimineringsersättning.

smeknamn dejtingsidor –  Jag tror att det är ett jättestort steg mot rättvisa för jättemånga kvinnor som har samma muslimska tro som jag. Det känns superbra, säger den muslimska kvinnan.

dejta 18 åring död – För första gången har vi en dom som enbart handlar om handskakning, och som säger att man inte kan kräva av anställda att de ska hälsa på ett visst sätt, säger Clas Lundstedt, pressansvarig på DO till dejtingsidor norrland yta.

Tycker du att företag ska tvingas anställa folk som vägrar skaka hand?
nätdejting missbruk orsaker 4185 röster (thai dejting sverige ab)
dejta kille med barn oslo

dejta någon på jobbet dikt Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

namn dejtingsajt Mer från Nyheter Idag