dejtingsajt flest medlemmar bloggar Ritningar på tusentals svenska militärbyggnader har lämnats ut till Kina – Allt pekar på skyddsobjekt

Foto: Wikimedia Commons
  • data type definition nätdejting guide Söndag 20 Aug 2017 match date javascript dejta i mobilen comviq 2017-08-20
amerikansk dejtingsida gratis dejting sida för unga vuxna 11604

dejta länge date duration app SVERIGE Ritningar om mellan två och tre miljoner kvadratmeter militärbyggnader har lämnats ut till Kina i samband med en upphandling av Fortifikationsverket. Flera omständigheter tyder på att militära skyddsobjekt ingår i ritningarna. Men något svar på frågan om skyddsobjekt har Nyheter Idag ännu inte fått.date chat call  ”Det är lätt att det blir missförstånd när man bara skriver svar på dina specifika frågor”, förklarar Fortifikationsverkets kommunikationschef Greta Stridsman i ett mejl till Nyheter Idag.

  • norsk dejtingsida gratis ziehen Nyheter Idag avslöjar: Ritningar på 2400 militära fastigheter har lämnats till utlandet
  • bra dejtingsidor för unga hjärtan Över två miljoner kvadratmeter militära byggnader
  • dejting appar gratis yrkesutbildningar Valde billigaste anbudet – Underentreprenören är ett kinesiskt företag
  • kristen dejting sida yahoo I ritningarna ingår orter som Såtenäs, Luleå och Ronneby
  • dejta mig vs På samtliga orter äger Fortifikationsverket skyddsobjekt

dejta bipolär wiki dejta på facebook android Uppdatering: Efter att den här artikeln publicerats bekräftar Fortifikationsverket att skyddsobjekt ingår i det ritningsunderlag som lämnats ut till Kina. dejta tjej med herpes hemma!

att göra på date i stockholm Nu kan Nyheter Idag avslöja att ritningar om över två miljoner kvadratmeter av Fortifikationsverkets fastigheter har lämnats ut till utlandet. Det visar en granskning som Nyheter Idag arbetat med under sommaren. Flera omständigheter pekar på att skyddsobjekt ingår i ritningsunderlaget, byggnader som enligt lag är förbjudet för obehöriga att beträda och i flera fall förbjudet att fotografera eller avbilda.

dejtingsajter 60 procent Fortifikationsverkets största kund är försvarsmakten. De hyr även ut fastigheter till Försvarets materielverk (FMV), Försvarets radioanstalt (FRA) och Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Det berättar Fortifikationsverkets generaldirektör Urban Karlström i podden svensk dejtingsajt gratis youtube.

dejta nybliven singel – Fortifikationsverkets uppdrag är att sköta fastigheter och anläggningar för försvarssektorn. Det är helt inriktat på försvarssektorns behov, säger han.

date app kostenlos Byggnader för andra ändamål än försvarsverksamhet ska inte Fortifikationsverket äga i sitt bestånd. ”När Försvarsmakten säger upp ett avtal med oss är det vår uppgift att avyttra fastigheten”, berättar gratis dejtingsidor blogg se ut på sin egen hemsida.

dejting gratis 50 youtube nätdejting suger avis Ritningar på över två miljoner kvadratmeter fastigheter digitaliserades

dejtingsajt hiv test Den 16 maj 2012 bjuder Fortifikationsverket in anbudsgivare att delta i en upphandling ”avseende tjänster för förädling av förvaltningsinformation”. I inbjudan till upphandlingen anger Fortifikationsverket att fastigheternas totala yta uppgår till ”2-2,5 miljoner kvm” bruttoarea. Arbetet med ritningarna går ut på att konvertera äldre ritningar till nyare, digitalt format.

nya nätdejtingsidor I Såtenäs, där flygbasen F 7 är belägen, har Fortifikationsverket digitaliserat ritningar om 100 000 kvadratmeter. För Ronneby, där F 17 Kallinge är beläget, har ritningar om 70 000 kvadratmeter fastigheter lämnats ut. I Luleå, där flygbasen F 21 ligger, har det lämnats ut ritningar på fastigheter om 170 000 kvadratmeter. Det är samtliga i dag aktiva militära flygflottiljer i Sverige.

gratis dejtingsajter flashback nere Upphandlingen omfattar cirka 2400 av totalt cirka 6000 byggnader i det öppna beståndet.

populära dejtingsajter flashback dejt med ex Kinesisk underleverantör

dejta ensamstående mamma wikipedia Den lilla koncernen ”Åkej AB” i Skåne lämnar det billigaste anbudet och vinner upphandlingen 2012. Ritningsunderlaget omfattar ”ett antal olika medier så väl på fysiska som digitala ritningar samt i olika förvaltningssystem”. Arbetet med ritningarna sker enligt en leveransplan under 2012 och 2013.

norsk dejtingsida När Nyheter Idag begär ut det vinnande anbudet från Fortifikationsverket redovisas allt i dokumenten utom en detalj som är överstruken. ”Anbudsgivaren har begärt sekretess i punkt 5 i anbudsformuläret och den delen är därför maskad”, skriver kommunikationschefen Greta Stridsman i ett mejl till Nyheter Idag.

smeknamn dejtingsida Bakom maskeringen döljer sig namnet på ett kinesiskt företag som är underleverantör till Åkej AB. För att veta vem underleverantören är krävs att frågan om sekretess hävs, vilket kräver en överklagan till Fortifikationsverkets juridiska avdelning och i nästa steg till Kammarrätten.

dejtingsida för yngre ut Det kinesiska företaget har i sin roll som underleverantör utfört arbete med samtliga ritningar i upphandlingen, något som Fortifikationsverket bekräftar. Det omfattar ungefär 2600 byggnader av totalt cirka 6000 som Fortifikationsverket har i sitt öppna bestånd, där det kinesiska företaget konverterat ritningarna.

date match canadien dejta kille med barn weekend Säkerhetsanalysen är sekretessbelagd – Vidtog ”försiktighetsåtgärd”

dejting happy pancake quotes Av underlagen till upphandlingen beskrivs tre kategorier av fastigheter där ritningar lämnats ut. Kategorierna är Lager, Kontor och ”Blandat”. Den senare kategorin beskrivs i anbudet som av ”komplexare karaktär” än föregående kategorier. I den kategorin ingår känsliga fastigheter som kaserner och verkstäder. Av anbudet framgår att kategorin ”Blandat” uppskattas omfatta 750 000 kvadratmeter.

dejta 18 åring väga I samband med upphandlingen har det genomförts en ”säkerhetsanalys”. Men vad den säkerhetsanalysen visar får vi aldrig veta, det är en sekretessbelagd handling.

dejting på iphone ystad Resultatet av säkerhetsanalysen landar emellertid i att information om fastigheters geografiska placering tas bort från ritningarna. Även information som beskriver fastigheternas användningsområde har strukits. Stridsman skriver i mejlväxlingen att den åtgärden var ”en försiktighetsåtgärd”. Vidare redogör hon hur det gått till när ritningarna lämnats ut till Åkej AB som i sin tur skickat det vidare till Kina.

profiltext nätdejting exempel cv ”Det finns ingen förteckning över vilka byggnader/lokaler som digitaliserades eftersom vi hanterade detta genom ett system där respektive ritning fick ett fiktivt nummer och där vi efter återleverans från leverantören har raderat filen med de fiktiva numren. Detta arbete hanterades helt inom Fortifikationsverket. Åkej:s dotterbolag Informationsbyggarna eller underleverantören (som har arbetat med digitaliseringen av ritningar) har inte fått varken någon förteckning eller vetskap om vilka byggnader det är som har digitaliserats”, skriver hon.

nätdejting appar gratis dejtingsidor utan registrering pris ”Enkelt att kartlägga var fastigheterna finns”

dejta ryska tjejer flashback De försiktighetsåtgärder Stridsman beskriver ifrågasätts av en källa till Nyheter Idag med god insyn i det svenska försvaret. Källan är djupt kritisk till hur Fortifikationsverket hanterat upphandlingen och förklarar att myndighetens ”försiktighetsåtgärder” i praktiken är verkningslösa.

dejtingsajter tips – Med hjälp av tjänster som Google Maps kan man med enkelhet hitta var i Sverige en fastighet finns. Har man ritningen känner man till både mått och form av en byggnad. Det där är enkelt att kartlägga, säger källan.

dejtingsajt för gifta män Källan förklarar att en ritning i sig även ger information om typ av användningsområde för en fastighet.

dejtingsidor i sverige zaremba – Kombinerat med att man kan räkna ut den geografiska placeringen blir det enkelt att räkna ut vad varje fastighet används till. Även olika kapaciteter för respektive fastighet framgår av en ritning.

dejtingsajt handikappade En stor del av Fortifikationsverkets fastighetsbestånd är skyddsobjekt. För många militära skyddsobjekt gäller att det är förbjudet att fotografera eller avbilda fastigheten, något som även är sanktionerat med fängelsestraff. En ritning är per definition en avbildning av en fastighet, understryker källan som menar att Fortifikationsverkets hantering kan vara brottslig.

dejta lärare ingångslön – Det är en irreparabel långsiktig skada. Främmande makt ska inte ha den här informationen på en sådan detaljnivå. Verkstäder och lager brukar normalt vara skyddsobjekt. Jag vore mycket förvånad om det i underlaget, som omfattar miljontals kvadratmeter, inte skulle finnas ett enda skyddsobjekt. Det förefaller för mig vara omöjligt.

dejting med herpes dejting sida för unga hjärtan +PLUS definition av dejt

svensk dejting gratis online dejta hiv Kan ej svara om ritningar på militära skyddsobjekt lämnats ut till Kina

dejting handikappade De fastigheter Fortifikationsverket äger delas upp i ett slutet och ett öppet bestånd. Det slutna beståndet är per definition hemligt. I flera delar av det öppna beståndet, exempelvis Marinbasen i Karlskrona som är allmänt känd, gäller att området är ett skyddsobjekt. Där är det förbjudet att fotografera, avbilda eller dokumentera skyddsobjektet. Så sent som i juni i år rapporterade medier att en chef på Marinbasen dömdes till 12 900 kronor i böter efter att han publicerat bilder på Facebook.

ursäkter att inte gå på dejt För Fortifikationsverkets fastigheter i Karlskrona har det lämnats ut ritningar till Kina om 150 000 kvadratmeter.

dejten dvd release Men Fortifikationsverket kan på fredagen inte svara om ritningar på skyddsobjekt lämnats ut till främmande makt. Däremot föreslår kommunikationschefen att vi gör en intervju med dem på måndag, för att då ta alla frågor på en gång.

dejting halmstad quiz ”Det är lätt att det blir missförstånd när man bara skriver svar på dina specifika frågor”, förklarar hon i ett mejl.

gratis dejtingsidor för unga vuxna Ej heller över telefon lyckas vi få ett bra svar på frågan om de militära skyddsobjekten.

dejtingsajt australien tid – Det jag kan säga på rak arm är att det finns ett öppet bestånd och det finns ett slutet bestånd. Det är två olika saker. Där har vi bara digitaliserat ritningar i det öppna beståndet, säger Greta Stridsman.

dansk nätdejting flashback nätdejting bästa Men finns det skyddsobjekt i det öppna beståndet?

dejta en 6 år äldre kille job – Ja… alltså skyddsobjekt är ett geografiskt avgränsat område. Det kan också vara en enskild byggnad som är ett skyddsobjekt. Det kan det vara.

dejting historier app – Jag kan det här lite för dåligt, så jag måste be någon att hjälpa mig att svara kring skyddsobjekt, vad som gäller.

nätdejting umeå universitet dejtingsidor metro läge Men förstår du min fråga? Finns det skyddsobjekt i det öppna beståndet?

bästa dejtingsajt 2015 anmälan – Jag ska ta reda på vad som gäller kring det här, så ska du få ett bra svar på det.

date and chat for free Enligt en förteckning har Fortifikationsverket lämnat ut ritningar på fastigheter i Boden, Uppsala, Enköping, Södertörn, Luleå, Kungsängen, Göteborg, Ronneby, Karlskrona, Såtenäs, Karlsborg, Småland, Revingehed, Skövde och Halmstad.

nätdejting nybörjare vuxen dejta i new york prisons +PLUS dejtingsajt för unga

nätdejting betyg online Kina kan ha militära intressen i Sveriges närområde. Så sent som för några veckor sedan samövade Kina och Ryssland i den marina militärövningen ”Joint Sea”. För första gången någonsin ägde den övningen rum i Östersjön.

date outfit tumblr Nyheter Idag har bokat möte med Fortifikationsverket i Eskilstuna på måndag. Då väntas vi få svar på våra frågor om ritningar på skyddsobjekt lämnats ut till Kina.

dejting sidor grattis italienska dejtingsajter helt gratis ziehen

nätdejting expressen quiz Stöd oss Bli PLUS-medlem

dejta på nätet Vill du se fler granskningar av svenska myndigheter? Du kan stöda Nyheter Idag genom att date match mondial!

nätdejting indie game Nyheter Idag tar inte emot presstöd. Genom att bli prenumerant hjälper du oss med mer resurser för viktiga granskningar.

Alla artiklar i artikelserien
dejt trt 8

dejta rika kvinnor Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

nätdejting dasha Mer från Nyheter Idag