qx dejting frågor Statligt Twitter-konto spred fake news om att svenska köttbullar kom från Turkiet

Foto: Skärmdump från Twitter
  • nätdejting ryssland yta dejting för funktionshindrade barn Fredag 4 Maj 2018 gratis dejting sida jobb dejta via sms telia 2018-05-04
dejtingsajt för golfare gå dejtingsida australien ensam 985

dejtingsida under 18 augusti dejtingsidor europa väder SVERIGE Twitter-kontot Sweden.se, som administreras av statliga Svenska institutet, skrev i ett inlägg att köttbullar togs till Sverige av Karl XII från Turkiet. ”Fabricerat”, säger en forskare.

bra dejtsajter Enligt Sweden.se, som marknadsför sig som ”Sveriges officiella konto på Twitter”, tog Karl XII med sig receptet på köttbullar från Turkiet under tidigt 1700-tal. ”Låt oss hålla oss till fakta”, skriver det statliga kontot på engelska.

tysk dejtingsida

tyska dejtingsajter gratis Men enligt mathistorikern Richard Tellström vid Stockholms universitet, som intervjuas av thai date now, är uppgifterna felaktiga. Det finns inga belägg för att det gick till på det sättet.

dejting sajt för unga vuxna – Nej det här är fabricerat på något sätt. Har de någon källa som knyter Karl XII till köttbullar är det en historisk sensation, säger han.

date chat avenue Richard Tellström menar att det är svårt att veta när vi först började äta köttbullar, men att ordet nämns i en kokbok från 1755, långt efter Karl XII:s död. Han kallar det ”jätteallvarligt” att ett statligt konto sprider falska uppgifter.

dejtingsida australien pris Oliver Grassman, redaktör för sociala medier på Sweden.se, säger att man inte hade någon vetenskaplig källa för påståendet och trodde att man utgick från en ”vedertagen sanning”.

dejtingsajter thailand – Om det nu är ett faktafel så är det inte bra eftersom vi skriver ”Let’s stick to the facts”. Det vi ville förmedla var att kulturer inspirerar varandra och konceptet att något är helsvenskt finns ju knappt längre. Speciellt inom mat. Vi ville skapa engagerande content till våra utländska målgrupper, säger han.

dejtingsajter pannkaka wiki Oliver Grassman kan dock inte säga om Sweden.se kommer att ändra på sin felaktiga tweet.

lyckas med nätdejting tips dejtingsidor skåne idag Läs även: nätdejting vad ska man skriva gymnasiearbete

svenska gratis dejtingsidor dejtingsajter under 18 år noll

dejtingsajt utomlands csn

gratis dejtingsidor blogg se personer Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

dejtingsajter antal medlemmar lrf Mer från Nyheter Idag