dansk dejtingsida exempel Statligt Twitter-konto spred fake news om att svenska köttbullar kom från Turkiet

Foto: Skärmdump från Twitter
  • dejting flashback dejta osäker engelska Fredag 4 maj 2018 dejtingsajt för gifta personer sms date fragen 2018-05-04
dejta jobbigt hemma date med mig tv3 play 985

dejting på nätet flashback nere dejting 50 gratis youtube SVERIGE Twitter-kontot Sweden.se, som administreras av statliga Svenska institutet, skrev i ett inlägg att köttbullar togs till Sverige av Karl XII från Turkiet. ”Fabricerat”, säger en forskare.

dejtingsajt barn xxl Enligt Sweden.se, som marknadsför sig som ”Sveriges officiella konto på Twitter”, tog Karl XII med sig receptet på köttbullar från Turkiet under tidigt 1700-tal. ”Låt oss hålla oss till fakta”, skriver det statliga kontot på engelska.

dejtingsidor gratis för unga aktiesparare

dejtingsajt kk hemsida Men enligt mathistorikern Richard Tellström vid Stockholms universitet, som intervjuas av raggningsrepliker nätdejting flashback, är uppgifterna felaktiga. Det finns inga belägg för att det gick till på det sättet.

singel date.no – Nej det här är fabricerat på något sätt. Har de någon källa som knyter Karl XII till köttbullar är det en historisk sensation, säger han.

dejtingsidor i norge quiz Richard Tellström menar att det är svårt att veta när vi först började äta köttbullar, men att ordet nämns i en kokbok från 1755, långt efter Karl XII:s död. Han kallar det ”jätteallvarligt” att ett statligt konto sprider falska uppgifter.

vilka dejtingsidor är bäst online Oliver Grassman, redaktör för sociala medier på Sweden.se, säger att man inte hade någon vetenskaplig källa för påståendet och trodde att man utgick från en ”vedertagen sanning”.

dejtingsajter göteborg jobb – Om det nu är ett faktafel så är det inte bra eftersom vi skriver ”Let’s stick to the facts”. Det vi ville förmedla var att kulturer inspirerar varandra och konceptet att något är helsvenskt finns ju knappt längre. Speciellt inom mat. Vi ville skapa engagerande content till våra utländska målgrupper, säger han.

sms date_sent Oliver Grassman kan dock inte säga om Sweden.se kommer att ändra på sin felaktiga tweet.

danska dejtingsajter dejtingsidor badoo app Läs även: jonathan jensen nätdejting nackdelar

hur dejtar man i usa dejtingsajter uppsala jobb

dejta svart kille

vilken nätdejting sida är bäst imdb Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

nätdejting vad ska man skriva gymnasiearbete Mer från Nyheter Idag