dejta en äldre kvinna SVT:s medarbetare får nya direktiv – Terrorister ska beskrivas som svenskar

Foto: Nyheter Idag
  • dejta med gifta dejta med herpes underlivet Torsdag 17 Dec 2015 nätdejting finland ykkonen chhath puja date 2013 2015-12-17
date match psg chelsea dejtingsajt bilder 7488

dejting sida gratis online dejtingsajt för handikappade förr INRIKES Att påpeka att någon är ljushyad godkänns, men ordet ”mörkhyad” är tveksamt och islamister med Mellanösternbakgrund som reser från Sverige för att begå terrorbrott i Syrien ska beskrivas som svenskar. Det är några av de nya förhållningsreglerna för medarbetarna på Sveriges Television.

elaine eksvärd nätdejting nackdelar Saker som har med invandring och människor med utländsk bakgrund att göra är ibland känsligt i mediesammanhang. På Sveriges Television är ämnet så pass känsligt att den skattefinansierade mediejätten nu delar ut en fyrsidig dejta en engelsman magabane till sina medarbetare så de vet hur de ska uttrycka sig i TV-rutan.

dejtingsajt etnisk norsk dejta japan usa Terrorister blir svenskar

utvärdering dejtingsajter flashback I guiden, som har titeln ”Tips och språkråd när du jobbar med att spegla Sverige”, kan man bland annat läsa att begreppet ”svensk medborgare” fasas ut till förmån för begreppet ”svensk”. Framöver ska SVT skildra alla som svenskar så långt det är möjligt, även de utlandsfödda islamister som reser från Sverige till Mellanöstern för att begå fasansfulla terrordåd.

dejtingsajt för seniorer enköping Istället ska denna grupp människor, enligt de nya riktlinjerna, framöver kallas ”svensk som haft samröre med våldsbejakande/militanta islamister”.

gratis date app android dejta en player test Begreppet ”invandrare” slopas

dejting mordet De senaste åren har begreppet ”invandrare” fått negativ klang och SVT vill framöver helst undvika att använda sig av det i sin rapportering. När det gäller människor som inte har svenskt medborgarskap ska SVT-medarbetarna säga ”de som bor i Sverige” eller liknande formuleringar för att undvika ordet ”invandrare”.

varför dejta hästtjej Tidigare har TV-kanalens tittare kunnat höra att Brysselförorten Molenbeek i Bryssel, som är ett ökänt fäste för jihadism, är ”invandrartätt”. Sådana områden ska framöver hellre beskrivas som ”socialt/ekonomiskt utsatt område”. Apropå ordet ”förort” så är även det ett ord som SVT:s anställda helst ska låta bli i framtiden då det anses vara ett ”schablonbegrepp”.

nätdejting umeå nätdejting sport zürich Signalement från polisen skrivs om

dejtingsida kk hemsida När människors utseenden beskrivs, exempelvis vid brottmål, är det enligt direktiven accepterat att påpeka att en person är ”vit, ljushyad, rödlätt” eller har ”östasiatiskt utseende”. Även begrepp som ”svart” och ”mörkhyad” godkänns, men ska användas med försiktighet eftersom ”det kan väcka kritik”.

bra dejting sajt za Begrepp som ”färgad”, ”av en annan hudfärg” eller ”afrikanskt ursprung”, som ofta används av polisen när de beskriver efterlysta våldsbrottslingar, är framöver bannlysta.

dejta sin fru zippe ”Använd inte polisens språkbruk rakt av (något TT gör)”, uppmanar mediebolaget sina anställda.

lista på dejtingsidor dejtingsajt för unga vuxna ”Språk är makt”

bästa dejtingsidan snygg rumpa Anne Lagercrantz, divisionschef för nyheter och sport på Sveriges Television, skriver på dejta yngre tjejer att det är viktigt att tänka på vilka ord man använder.

dejta kristen kille intresserad ”Språk är makt. Språk är också politik. Språk signalerar normer.”, skriver hon i samband med att de nya direktiven offentliggörs.

app dejting närheten engelska gratis nätdejting app store Se även:
dejtingsajter malmö

gå på dejt i stockholm

dejta online flashback draft Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

dejting historier youtube Mer från Nyheter Idag