dejting på facebook iphone Terroristen var ingen terrorist – Medier misslyckades mer än Säpo

På exempelvis expressen webb-tv slås det fast att "terroristen majid" är gripen. Men han var ingen terrorist. Foto: Faksimil expressen.se
  • gratis dejting utan registrering regler dejtingsajt happy pancake Måndag 23 Nov 2015 bra namn dejtingsajt dejtingsajter gay 2015-11-23
dejtingsajt ungdom malmö dejtingsida happy wheels 133

date chat topics dejta en mamma LEDARE Under söndagen visade det sig att den 22-åring som utpekats som misstänkt terrorist inte alls förefaller vara en terrorist. Istället släpptes han fri av myndigheterna efter förhör. Men i medier kom han att bli terrorist med hela svenska folket, därav hoppas jag att svenska folket också inser att inget pekar på att han är skyldig till något.

dejting gävle energi Det har varit en dramatisk nyhetsvecka i Sverige. Efter terrordåden i Paris har medier över hela världen kommit att handla om risken för nya terrorattentat och om islamiska staten. I det läget meddelar Säkerhetspolisen att en person är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för terrorbrott.

dejtingsajter jämförelse webbhotell Och personen kan befinna sig i Sverige.

hur många dejter innan kyss På en presskonferens, som Nyheter Idag livesände, var myndigheterna tystlåtna. Trots att journalister ihärdigt ställde fråga på fråga för att få klarhet i myndigheternas arbete var det locket på. Senare kom en bild att kommuniceras till poliser i yttre tjänst, en bild som föreställde den person man var på jakt efter.

dejta på facebook flashback Mutar Muthanna Majid heter han. Det visade sig att hans namn stod på en dörr i Boliden långt uppe i Västerbotten. Han fans även att hitta på Facebook, om man bara testar att söka på varianter av hur man kan stava hans namn.

dejting appar gratis android Både namn och den bild poliser i yttre tjänst fått ta del av kom snabbt att publiceras i medier. Och i ett slag var hela Sverige försatt i en terror-nojja – killens Facebooksida spreds som en löpeld över internet och haten och hoten kom som ett brev på posten.

populära dejtingsajter gratis Men inget av detta märkte antagligen Mutar Muhanna Majid. Han blev odramatiskt omhändertagen av polisen i Boliden och satt senare i myndigheternas förvar. Och när han väl var förhörd visade det sig att han antagligen inte alls det var någon terrorist, så han släpptes på fri fot.

albansk dejtingsida exempel Juridiskt har inget fel inträffat. Men i medier har han blivit terrorist med hela svenska folket. Det här kommer garanterat bli föremål för en lång och segdragen diskussion om det var rätt att publicera hans namn och bild. Även Nyheter Idag har varit skyldiga till detta ska erkännas, dock efter att han var gripen, men ändå.

gratis dejting norge quiz Än mer intressant är att Säkerhetspolisen inte kan anklagas för att ha gjort något fel, även om det kan tyckas vara ett misslyckande från deras sida då det inte alls verkade vara så svårt att hitta den här personen. Bloggaren och författaren Lars Wilderäng date match algerie burkina faso att myndigheterna aldrig gått ut med 22-åringens namn eller bild, det är något som medierna på egen hand tagit beslut om att publicera.

dejtingsajter 55 enköping Därav stannar publicitetsskadan helt och hållet på medier.

dejtingsidor för aktiva seniorer Ibland säger jag att man ska vara hård – men rättvis. Nu är ett sådant tillfälle. I sociala medier ser jag människor fortfarande prata om Mutar Muthanna som om han vore en terrorist och ska behandlas därefter, trots att det står klart att det inte finns grund för det påståendet. Det är som om det är viktigare att kleta terrorist-stämpel på något än att hålla huvudet kallt.

date outfit guy Jag känner igen det där, jag har råkat ut för samma sak ett flertal gånger. Men då heter det att jag är rasist och dödar söta kattungar som hobby för att jag varit medlem i Sverigedemokraterna. Man blir dömd för saker man varken sagt eller gjort, för att folk inte kan låta bli att stämpla. Nu går samma typ av drev, fast åt ett annat håll.

nätdejting kiruna if Visst har medier ett ansvar, därför finns exempelvis de pressetiska reglerna. Jag gissar att pressombudsmannen Ola Sigvardsson kan komma att få en del att titta på framöver. Kanske även vad gäller Nyheter Idag, även vi är anslutna till det pressetiska systemet.

nätdejting profiltext Men framför allt, du som läsare, har också ytterst ett ansvar. Medier kan, precis som alla företag, individer och organisationer, göra fel. Om det sker en rättelse om en individ, eller vad det nu än kan handla om, ta till dig den och uppdatera dig själv. Och sluta sprid en felaktig bild om att den här killen minsann är terrorist. Finns det inget som pekar på det så ska man inte heller påstå något.

dejting hbt yahoo Nästa gång kanske det är du som får schavottera i offentligheten, trots att du är oskyldig.

dejtingsajter kk hemsida

date coach jobs Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

dejting gävle zoo Mer från Nyheter Idag